Met begeleiding naar de eerste Linschotenloop

Met begeleiding naar de eerste Linschotenloop

29 december 2018 0 Door Loopgroep Linschoten

Beginnersgroep

Jarenlang zag ik de renners van de Linschotenloop mijn huis passeren. Terwijl ze voorbij kwamen, dacht ik: ‘Wat zou het leuk zijn om een keer mee te doen!’

Maar hoe begin je als hardloper? Met een paar goede schoenen ben je er nog niet. Althans, voor mij was het belangrijk een goede techniek aan te leren om het hardlopen vol te kunnen blijven houden en geen onnodige blessures op te lopen.
De uitnodiging voor de beginnersgroep van hardloopgroep Linschoten kwam voor mij op het juiste moment. Een gerichte looptraining met als doel de Linschotenloop lopen.

De trainingen

Onder professionele begeleiding van hardlooptrainer Hildo Jansma hadden we 14 weken de tijd om ons voor te bereiden op de Linschotenloop van 5 km. De wekelijkse training bestond o.a uit intervaltraining, tempowisselingen en oefeningen om spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Het gaf me een goed gevoel om te merken dat je conditie al na een paar weken verbetert. De goede sfeer in de groep had zeker een positieve invloed op onze prestaties.

De Linschotenloop

Twee weken voor de Linschotenloop hebben we het parcours verkend en kregen we de laatste tips en tricks. De zaterdag voor de Kerst was het dan eindelijk zover. De renners van onze beginnersgroep zochten elkaar bij de start op. Na elkaar nog even moed ingesproken te hebben, ging een ieder in zijn eigen tempo van start. Geweldig om zoveel toeschouwers langs de kant van de weg te zien, dit gaf echt een boost. Het lukte ons allemaal om trots en voldaan de finish te behalen.
Dank aan de organisatie om in zo’n klein dorp zo’n groots evenement te doen slagen!

Eleonora Kikkert-den Hollander